Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sportegyesület

PARAWCS 2019 - Belluno

Ejtőernyős (PARAWCS) Világkupa versenysorozat

Belluno,  (Olaszország)  08. 06. - 08. 12.

Az idei világkupasorozat legutóbbi állomásán, Olaszországban a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja a második helyen végzett a 48 csapat közül. A cél a lehető legjobb eredmény elérése az ősszel kezdődő kínai világbajnokságon.

Jól alakul a magyar katonai ejtőernyős válogatott menetelése az október 18-28. között Kínában rendezendő CISM Katonai Ejtőernyős Világbajnokságra. 

A most zajló világkupasorozat negyedik helyszínén, Bellunóban az egyesületünk sportolóiból álló magyar katonák a második helyet szerezték meg a mintegy félszáz induló csapat közül az elmúlt hétvégén. A kiváló teljesítmény sikerét csak növelte, hogy az egyéni értékelés folyamán Bánszki Tamás, aki a MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis katonája a dobogó második fokára állhatott, míg Asztalos István a saját korkategóriájában a harmadik helyet szerezte meg. Az érmet érő ugrásokat ráadásul a világ élmezőnyébe tartozó csapatok versengésén sikerült végrehajtani, így a magyarok igen jó előjelekkel vághatnak neki a kínai világversenynek ősszel.

A mostani eredmény is tükrözi, hogy a magyarok kellően motiváltak, a csapatszellem erős, így minden adott ahhoz, hogy ősszel Kínában, a 43. alkalommal megrendezendő CISM Katonai Ejtőernyős Világbajnokságról katonáink a legjobb eredményekkel térhessenek haza.

A versenyzők az ugrásokat Ecureuil AS-350 B típusú helikopterből, 1000 méter magasságból hajtották végre. A magyar katona csapatot Bánszki Tamás, Varga Tamás, Hirschler Gábor, Gál Szabolcs és Asztalos István alkották.

Powered by XelDawe